Een woordje over Paul Vander Wilt en evangelie van de dag- maandag 20.04.2020



Lieve mensen, 
Vanavond wil ik ook nog eens een woordje schrijven over Paul Vander Wilt. Samen met Justine was hij onze betrouwbare koster van het Grotteke. 
Sedert september hadden we stilaan besloten om de misvieringen daar te stoppen omdat, wanneer we het 'helder' bekeken alle leven er uit was weggevloeid.....  
Ondertussen had het verouderingsproces zich ingezet... en ook de kosters kregen het moeilijk... 
Even nadien werd onze Paul opgenomen in het ziekenhuis en na maanden van 'op en af', is hij begin april overleden....
Paul, het ga je goed. Als we binnenkort terug samen eucharistie kunnen vieren gaan we je zeker nog eens gedenken.
Veel Liefs,
Dirk

Maandag 20.04.2020 
evangelie (Joh. 3, 1-8)
Er was onder de Farizeeën iemand die Nikodémus heette. Hij behoorde tot de voornaamsten van de Joden. Eens kwam deze in de nacht bij Hem en zei: “Rabbi, wij weten dat Gij van Godswege als leraar gekomen zijt, want niemand kan die tekenen doen die Gij verricht als God niet met hem is.” Jezus gaf hem ten antwoord: “Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: als iemand niet wedergeboren wordt kan hij het Rijk Gods niet zien.” Nikodémus zei tot Hem: “Hoe kan een mens geboren worden als hij al oud is? “Kan hij soms in de schoot van zijn moeder terugkeren en opnieuw geboren worden?” Jezus antwoordde: “Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: als iemand niet geboren wordt uit water en geest kan hij het Rijk Gods niet binnengaan. Wat geboren is uit het vlees is vlees en wat geboren is uit de Geest is geest. Verwonder u niet dat Ik u zei: gij moet opnieuw geboren worden. De wind blaast waarheen hij wil; gij hoort wel zijn gesuis, maar weet niet waar hij vandaan komt, en waar hij heen gaat; zo is het met ieder die geboren is uit de Geest.”





Reacties

Populaire posts

Evangelie van de dag- donderdag 1.10.2020 - H. Teresia van het Kind Jezus

Lezingen van de dag- dinsdag 5.01.2021