Brief van pastoor Dirk- Franstalige pers




Lieve vrienden, in en om Jette,
Vandaag kregen we een berichtje van de bisschoppen om alles in het werk te stellen, voor wanneer we groen licht krijgen... ivm de openbare liturgie in onze streken.
We waren al een tijdje er mee bezig. De handgel is besteld, alsook de producten om te ontsmetten. We hebben al vrijwilligers gevonden om de vieringen in goede banen te leiden.
Nu wachten we op de datum, bepaald door de overheid.
We opteren om een bijkomende eucharistie in te lassen om 16 uur om zo de druk van de 10 uur mis wat te verminderen. Dat betekent wel dat we het aantal medewerkers ook verdubbeld hebben.
We moeten zorgen voor stewards, die ook ontsmetten. Zij zien er op toe dat mensen die buiten wachten op afstand staan. In de kerk zullen we ook moeten zien, langs welke uitgang ( secretin of weekkapel) de mensen na de mis huiswaards keren. We mogen niet blijven plakken op het plein.
Er mogen max 100 mensen aanwezig zijn, in een kerk van onze grote (1018 m2)
Verloren gereden motards en fietsers zullen altijd om 16 uur wel een plaats hebben...
Gelieve uw attributen bij voorkeur in de motokoffers te laten.
we zullen misschien eerste zondagen werken met reservatie, allez, melding... om zo zicht te krijgen op de situatie.
VOLG aub de richtlijnen van die mensen..... Maak ze niet nodeloos nerveus.
Hou facebook en de site, www.kerkjette.be maar in het oog....
Er komt aan de ingang een mandje voor de omhaling, wetende dat we al maanden geen omhaling hebben gedaan... Bij de communie komen er ook strengere maatregelen. Er zal niet gezongen worden en de knuffels blijven achterwegen alsook de handreiking bij het Onze Vader.
We zullen de eucharistie blijven streamen want we vragen dat eenieder, die zich wat ziekjes voelt thuis blijft. Er is ook geen gezamenlijk vervoer mogelijk.
Nu reeds hartelijk dank voor de bijna 7000 euro die binnengekomen is ivm de camerainstallatie. Op zo'n manier voel je dat Jette verbindt. Ook al zijn andere organisaties ook belangrijk, maar soms is het goed dat we kijken hoe we het best de thuisgebonden zieken en bejaarden bijstaan.
Cameragiften nemen we nog altijd aan op nr. BE79437018119133 afd 202.
Deze week hebben we de kerk helemaal opgeruimd alsook een van de twee zolders... Ge zoudt verschieten hoe mooi alles nu gesorteerd is!
Alles is bijna besteld. Nu wachten we op de reinigingsfirma, opdat we nadien alles direct kunnen in orde zetten en de plaklinten op de vloer aanbrengen opdat we juist weten, hoe te moeten lopen.
Volgende zondag vieren we Pinksteren. Normaal gezien zouden we dan 15 kinderen laten vormen.... Maar, weet, we blijven verder doen.
We gaan er meer dan ooit tegenaan opdat, wanneer we groen licht krijgen, de mis terug mag doorgaan.
Na Pinksteren gaan de Paaseitjes weg... en zullen we witte lintjes aan de takken hangen opdat de hoop mag geschieden,
Lieve mensen,
Zondag komen we opnieuw samen in gebed.
Gelieve uw gebedsintenties door te geven aangezien ze voor u en mij van enorm belang zijn.
Vrede en Alle Goeds.
Dirk Vannetelbosch


Artikel van de Franstalige pers












Reacties

Populaire posts

Evangelie van de dag- donderdag 1.10.2020 - H. Teresia van het Kind Jezus

Zalig Nieuwjaar - gedicht